Site Meter
 
 
LaserWeld maakt laser lassen voor iedereen mogelijk

woensdag 4 april 2012

RHENEN – De metaalwereld is een nieuwe onderneming rijker: LaserWeld, specialist in laser lassen. LaserWeld maakt dankzij klantspecifieke specificaties en niet al te hoge eisen laserlassen voor iedereen mogelijk.

Voor organisaties die nog twijfelen over het laser las-proces, heeft LaserWeld een uniek en drempelverlagend concept bedacht. LaserWeld kijkt samen met de klant naar de producten en kwaliteitseisen, om vervolgens een proef te doen en een betrouwbare inschatting te maken van de investering, productiekosten en te realiseren kwaliteit.
Als de klant verder wil, biedt LaserWeld meerdere opties. Allereerst kan LaserWeld de betreffende producten zelf lassen op een laser lasrobot. Vervolgens kan de klant na een bepaalde periode de betreffende robot overnemen als turnkeyproject. Mede-eigenaar Karel van Vlastuin, samen met Dick Scholtus, hierover: ‘Een ingewerkte machine garandeert de betrokken organisatie een succesvolle aankoop!’ Als de klant het systeem niet wil kopen, blijft LaserWeld desgewenst de producten laserlassen. ‘De klant loopt dus geen risico,’ aldus Scholtus.

Lagere productiekosten
Dick Scholtus somt met plezier de voordelen van laser lassen op. ‘laser lassen is al langer bekend als een verbindingsmethode die minder warmte inbrengt dan het reguliere lassen, waardoor de lasvervorming dankzij deze slechts kleine warmtebeïnvloeding (HAZ) lager is. Daarnaast verloopt het laserlas-proces ook schoner. Verder geven de lage MAC-waarden een goede oppervlaktekwaliteit. En tot slot is Laserweld in staat om de investeringskosten veel beter af te stemmen op de toepassing door de lat niet onnodig hoog te leggen, waardoor in combinatie met de genoemde voordelen de productiekosten laag blijven.’

Van Vlastuin: ‘Dus als u producten hebt waarbij de warmte-inbreng kritisch is, of die veel lastijd en nabewerkingtijd vergen, klop dan rustig bij ons aan om te kijken of laserlassen een optie is.’

Voor meer informatie:
Neem contact op met Dick Scholtus.
Telefoon: (0317) 61 86 93
E-mail: info@laserweld.nl



Compleet nieuwsarchief




 
Laatste Nieuws

eXTReMe Tracker